top of page

SkinPen Medische microneedling

SkinPen–Collageen Inductie Therapie (CIT)

De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimaledowntime. Dit kan met de SkinPen Collageen Inductie Therapie (CIT). De SkinPenis het eerste FDAgoedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDAgoedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Naast het behandelen vanacné-littekens, is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van dehuid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjesverminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische micro-needlingbehandelingen. De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naalddiepte kan in tegenstellingtot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoornooitdieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld.Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needlingsysteem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden.Dit isbeideuniek en deveiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

Hoe werkt medisch micro-needling?

Met medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend opde huid terecht komen, kleinemicrokanaaltjesin de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt hetnatuurlijkherstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen(type 3)en elastinewordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser enstralender. Medisch micro-needling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.

Indicaties SkinPen–CIT

Een SkinPen collageen inductietherapie kan voor vele indicaties worden ingezet:

(Acné) littekens

Fijne lijntjes

Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)

Doffe huid

Grove huidstructuur

Striae / striemen

Vergrote poriën

Verslapte huid

Wat zijn de voorzorginstructies?

Je stopt 3 dagen voorafgaand aan de SkinPen behandeling het gebruik van huidverzorgingsproducten met actieve ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn retinol, arbutine, glycolzuur, salicylzuur en melkzuur. Informeer indien nodig bij jouw behandelaar welke producten u tijdig moet stoppen.

Hou er rekening mee dat je direct na de behandeling niet beschermd bent tegen de zon. Je kunt een pet / hoed en zonnebril dragen om jouw gezicht te beschermen na de behandeling. Kom bij voorkeur met de auto naar de afspraak.

Met de SkinPen kan de behandelaar tot dicht bij de ogen behandelen. Zorg ervoor dat je geen (oog)make-up draagt als u naar de afspraak komt.

Indien je bekend bent met het herpes virus (koortslip en/of krentenbaard), zeg dit dan tijdig tegen jouw behandelaar.

Wat zijn de nazorginstructies

De eerste 24 uur na de behandeling breng je de HG Lift (witte tube) aan, 2-4 maal daags. Dit zorgt ervoor dat het huidherstel optimaal kan plaatsvinden. De eerste 24 uur na de behandeling breng je geen andere producten op de huid aan, ook geen dagcrème, UV-bescherming en/of make-up.

Na 24 uur mag je de huid reinigen met een milde cleanser en brengt u de RESCUE balm (witte tube met blauwe streep) aan op de behandelde huid. De RESCUE smeer je 2-4 maal daags.

Na 24 uur mag je ook weer een zonproduct (minimaal factor 30) en make-up aanbrengen. Let erop dat je het zonproduct herhaaldelijk aanbrengt (elke 2 uur).

Voorkom heet douchen, sauna, intensief sporten, zwemmen en baden gedurende de eerste 72 uur na de behandeling.

Na 5-7 dagen mag je weer overgaan op uw gebruikelijke huidverzorging. Vraag aan jouw behandelaar welk product(en) je het beste kan gebruiken voor het optimale resultaat.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling ontvang je 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Dit is in de prijs inbegrepen.

Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Wat zijn mogelijke huidreacties?

Direct na de behandeling zal jouw huid er rood uitzien. Dit kan een dag aanhouden. Waar plaatselijk intensiever is behandeld, kunnen er kleine korstjes ontstaan.

Jeuk is een veelvoorkomende uiting van de behandeling en is een teken dat de huid aan het herstellen is. Krab niet aan de behandelde huid.

De SkinPen behandeling kan de huid laten schilferen, dit ontstaat meestal na twee dagen en verdwijnt binnen enkele dagen. Dit is een positief effect omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid.

In zeldzame gevallen kunnen er hyper– of hypopigmentatie of blaasjes optreden. Dit is meestal een tijdelijk effect en verdwijnt op den duur. Raadpleeg jouw behandelaar.
 € 1500,00 decollete en handen GRATIS


€ 900,00


€ 825,00 decollete en handen GRATIS


€ 525,00


€ 195,00bottom of page