top of page

Permanente Make-up


Hou van de nieuwe jou!

Wenkbrauwen spreken meer dan woorden. De wenkbrauwen van een mens bepalen veel in het gezicht. Wij bieden niet alleen een mooie look voor de wenkbrauwen, maar ook voor de ogen en lippen.

Het resultaat na de behandeling is niet alleen het belangrijkste voor mij. Ook de hygiëne en verzorging van de klant staat voor mij op de eerste plaats.


Wat is permanente make-up en is het vergelijkbaar met tatoeëren?

Permanente make-up is geen tatoeage. Allereerst is het erg belangrijk dat uw weet dat permanente make-up niet hetzelfde is als tatoeage. De huid bestaat uit drie lagen. Permanente make-up beperkt zich maar tot de eerste 10% van uw tweede huidlaag. Dit houdt in dat het zich niet te diep in het huid doordringt, waardoor het niet heel mooi en niet langer dan 2,5 jaar blijft zitten in tegenstelling tot een tatoeage. Een tatoeage doordringt tot uw 3de huidlaag waardoor het vaak als gevolg heeft dat het meer dan 10 jaar of zelfs levenslang blijft zitten. Hierdoor zijn vaak aanpassingen van de wenkbrauwvorm haast niet meer mogelijk. De voordelen van permanente make-up zijn daardoor beter! Een van de vele voordelen is dat verandering van uw wenkbrauwvorm mogelijk is na een tijdje. Het aanbrengen van de permanent make-up wordt gedaan met behulp van een speciale apparaat en een wegwerpnaald.


Worden mijn wenkbrauwen identiek hetzelfde?

Wij streven ernaar om uw wenkbrauwen zo gelijk mogelijk te maken. Ons doel is perfectie en daar zullen wij uiteraard ons best voor doen.


Hoe lang duurt een permanente make-up behandeling?

Er wordt voor de eerste behandeling altijd voldoende (1,5 tot 2,5 uur) tijd ingepland. Bij de eerste behandeling zullen de vorm, pigmentkeuze en het te behandelende onderdeel worden voorgetekend, zodat u weet én ziet wat u kunt verwachten. Bij de eerste afspraak wordt ook het “informent consent” formulier ingevuld. Deze vragenlijst is nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. PMU kan namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen, niet worden aangeraden. Vraag uw specialist in geval van twijfel om meer informatie. Houd rekening met een lange behandeltijd zodat er een goed resultaat behaald kan worden.


Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?

– Wij adviseren u minimaal 24 uur voor de behandeling geen alcohol en aspirine te gebruiken, dit in verband met het bloedverdunnend effect, waardoor de pigment niet goed zal pakken (Paracetamol mag wel).⁃ De behandelde huid moet 3 a 4 dagen geen agressieve producten te gebruiken, wij adviseren u om uw haren bijvoorbeeld voor die tijd te wassen. Het gezicht kunt u na behandeling schoonmaken met bijvoorbeeld een washand.⁃ Bij eyeliner: Wij adviseren u een zonnebril mee te nemen, de ogen kunnen wat gevoeliger zijn voor daglicht en kunnen wat gezwollen zijn.⁃ Bij lippen : Als u regelmatig een koortslip heeft adviseren wij u om 3 dagen voor de behandeling L-Lysine in en Vitamine C-Ester, 1000-2000mg van ieder één per dag op nuchtere maag in te nemen. De merken Solgar en Or- thica werken goed. De medicatie VALACICLOVIR en ACICLOVIR helpt ook goed op het virusje slapende te houden. 3 dagen voor de behandeling en 2 dagen erna elke dag 1 tablet in te nemen. Zorg ook dat u een koortslip creme (bijvoorbeeld zovirax) in huis heeft.⁃ Mocht u extra verdoving willen tijdens de behandeling, dan is dit mogelijk met EMLA creme, dit kunt u verkrijgen via uw huisarts d.m.v. een doktersrecept. Zorg ervoor dat u het doosje voorzien van uw naam meeneemt naar de Clinic.


Wij gebruiken eventueel ook een verdovende zalf.


Wanneer kan ik niet behandeld worden?

– Als u jonger dan 16 jaar bent.

– Als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

⁃ Met eyeliners: Als u lijdt aan oogaandoeningen, zoals diabetes retinopathie, glaucoom en staar.

⁃ U Hemofilie ( bloedstollingsziekte) heeft.

⁃ U last heeft van Keloidvorming (gestoorde wondgenezing).

⁃Als u koorts heeft op de behandeldag.
bottom of page